zaterdag 28 mei 2011

Mijn publiekslezing op de Universiteitsdag van de UvA nu beschikbaar

Mijn publiekslezing van 28 mei jl. voelde als een hoogtepunt in mijn lezingenreeks over De Vergeten Wetenschappen: de opkomst was groot, mijn spraakwaterval nog groter, en de vragen allerinspirerendst. Omdat men beter kan stoppen op een hoogtepunt, was dit zo ongeveer mijn laatste lezing over DVW, ook al omdat ik in herhaling neig te vervallen (er komen nog een paar lezingen in september en oktober). Ik ga nu gezwind verder met het afronden van twee andere boeken: (1) The Unsupervised Mind, en (2) De Zoektocht naar Patronen.

Ik dank u allen voor uw prachtige vragen. Vanaf nu zal dit weblog zich voornamelijk richten op nieuwe publicaties, discussies en recensies.

Samenvatting Publiekslezing UvA: ZONDER GRAMMATICA GEEN INTERNET
Alfawetenschappen een luxe tijdverdrijf? Nee, zeker niet. Alfawetenschappelijke kennis heeft de wereld ingrijpend veranderd. Internetrevolutie en informatietechnologie waren er bijvoorbeeld niet geweest zonder de ontdekking van de formele grammatica. Hoe is dit beeld dan ontstaan? Komt het wellicht omdat veel alfa-ontdekkingen op het conto van de bètawetenschap staan geschreven? Tijd voor een herwaardering van deze ‘vergeten’ wetenschappen.

De powerpointpresentatie kunt u hier downloaden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten